четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Ремонт на перални със счупени ключалки, повредени маншони, смяна на изгорял нагревател на фурна и ремонт на микровълнова

Докато се прибирам у дома след приключване на ремонтите днес - смяна на изгорял нагревател на фурна, сваляне на повреден маншон на пералня, който трябва да се смени с нов и ремонт на микровълнова - наблюдавам как февруарския ден променя визията си. Притъмнява солидно и след топлите дни с пролетни температури, Малък Сечко се готви да покаже характер. Доброто време с прилични градуси е от значение, особено щом се налага да посещавам различни адреси в София, за да ремонтирам неизправни перални, печки или телевизори. Да си майстор има и своите негативи, но пък е приятно, когато ремонтът е приключил успешно да усетиш радостта на собствениците на поправените електроуреди. 

смяна на изгорял нагревател на фурна, маншон на пералня, и ремонт на микровълнова


Неотдавна се наложи да посетя семейство, което ми се обади  за ремонт на повредена пералня. Имало някакъв проблем с ключалката на люка. Жената се опитала да отвори въпросния люк без успех. Да окаже помощ се беше и „притекъл” съпругът, за което той изрази съжаление в последствие. 


Когато отидох на съответния адрес в съседен на Борово квартал, заварих следната ситуация – съпругът бе разглобил люка и успял много „майсторски” да счупи ключалката в опити да отвори люка. Стореното бе с най-добри намерения, с желанието да разреши битов проблем и така да спести средства от ремонт на домакинството. 
                        

В този случай се наложи закупуване и смяна на цялата ключалка за люка на пералнята. Хората извадиха късмет с ремонта, защото термичната блокировка на люка не беше се повредила, което щеше да им струва една крупна сума.


За различните модели и марки перални ключалките биват различни не само по форма, нои по-размер. За справка прилагам снимки на ключалки за люк, които съм ремонтирал или сменял. 


Счупена ключалка за люк на пералня Hotpoint, която заснех преди да поставя новата. 

ремонт на перални, ремонт на перални в Борово, ремонт на перални по домовете


Ключалки за люк на перални Daewoo и Fagor - снимка от архивите с ремонти на майстора. 


ремонт на перални, ремонт на перални в Борово, ремонт на перални по домоветеПожелавам приятен следобед. 


пролет, майстор, ремонт на перални по домовете


За допълнителна информация и още статии за ремонти на перални, микровълнови, печки, фурни, стъклокерамични плотове, телевизори, аспиратори, диспозери и друга битова техника и електроника се отбийте  в другите ми блогове. Линковете са указани в страницата "Ремонт на перални" Заповядайте в страничката ми във Фейсбук. По този начин ще бъдете ъпдейтнати за последните новини покрай майстора, текущата сервизна дейност и дневна натовареност.
 ремонти на перални, микровълнови, печки, фурни, стъклокерамични плотове, телевизори, аспиратори, диспозери и друга битова техника и електроника.

Инж. Галин Станев

За контакт: тел. 0898 371028
Когато името работи за теб!
Няма коментари:

Публикуване на коментар