сряда, 18 ноември 2015 г.

Предимства и недостатъци на комбинираните перални със сушилни

Докато ремонтирах повредена пералня ме попитаха за мнението ми за ползите и недостатъците на комбинирана пералня със сушилня. Хората се чудеха доколко си струва да закупят комбиниран уред.  Отговорът ми не беше много насърчителен. 

пералня със сушилня, сушилня, пералня, сервиз,майстор,


Преди известно време писах по тази тема, но не е зле да коментирам отново в ъпдейтната версия. 

Сушилнята е истинско удобство особено, ако често ползвате пералня, особено през влажно и студено време. 

Като минусова характеристика, обаче, може да се изтъкне намачкването на дрехите при сушене на по-висока температура до такава степен, че вместо да се разхождате, почивате или да се отдадете на любимо занимание, дългите часове с ютия в ръка са гарантирани. Недостатък на комбинираните перални със сушилни са по-бързото захабяване на дрехите, нивото на изсушаване е по-ниско, а капацитетът за дрехи за сушене е по-малък от този на отделна сушилня. Много често комбинираният уред може да изсуши половината от дрехите, които може да изпере. Ако имате да перете по-голям обем дрехи, ще трябва да дебнете часове, за да зареждате дрехи за пране и такива за сушене.  Не забравяйте, че комбинираната сушилня вдига повече шум в работен режим, а вибрациите от въртенето могат да вдигнат кръвното на съседите или да смутят почивката ви. 

ремонт на перални, ремонт на сушилни, ремонт на печки, сервиз в събота и неделя,


Повечето хора се съмняват в качеството на комбинираните електроуреди, в това число пералня и сушилня в едно. Също така, комбинираните перални със сушилни изразходват повече електроенергия. Ако се стараете да пестите електроенергия, този уред не е за вас. 

ремонт на перални по домовете, ремонт на перални, сервиз за битова техника,


Някои реномирани немски производители имат сполучливи модели (преди време поправих такава). Положително е, че комбинираният уред пести място и при закупуване похарчвате половината сума (приблизително), отколкото при закупуване на два отделни електроуреда. 

Части за ремонт на комбинираният уред се намират по-трудно в сравнение с тези на отделните перални и сушилни. Преди да закупите е добре по възможност да се консултирате с някого, който разбира от този тип техника.

Като цяло, препоръката ми на сервизен инженер е да купувате отделно пералня и сушилня, освен, ако сте притиснати от място или може да си позволите действително качествен мултифункционален електроуред.

сервиз за битова техника, пералня със сушилня предимства и недостатъци


Инж. Станев

За контакт: тел. 0898 371028







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Снимки от ремонта на счупена ключалка на люк на пералня

Днес е петък, ден на майстора. Аз обаче работя цял ден не само днес, но и в предстоящите почивни дни - събота и неделя. Ще бъ...